Dubbelglas

Dubbel Glas wordt ook wel isolatieglas genoemd. Isolatieglas bestaat uit 2 glasbladen met daartussen (Argon) gas of droge lucht. Isolatieglas of dubbelglas wordt toegepast in kozijnen, ramen en deuren van woningen en gebouwen voor een betere warmte isolatie en ook geluidsisolatie.

Isolatieglas wordt gemaakt door 2 enkele glasplaten / ruiten aan elkaar te verlijmen (kitten) met tussen de bladen en afstandshouder (aluminium, composiet of kunststof). Deze houder is gevuld met droogkorreltjes die ervoor zorgen dat eventueel vocht uit het gas\lucht mengsel wordt getrokken.

Isolatieglas \ dubbelglas is te verkrijgen in ‘normaal’ isolatieglas en HR++ isolatieglas. Bij normaal isolatieglas is de spouw (de ruimte tussen de ruiten) gevuld met lucht. Bij HR++ Argon gas gevuld (Hoog Rendement Glas) is op een van de zijden een hele dunne, vrijwel onzichtbare metaalcoating aangebracht. Deze coating zorgt er onder andere voor dat zonnewarmte doorgelaten wordt en convectiewarmte gereflecteerd wordt. Argongas is een edelgas en is onschadelijk voor mens en omgeving.

Bij XL-Glas zijn diverse soorten dubbelglas volop verkrijgbaar. Omdat wij veel ervaring met glas en isolatieglas hebben, kunt u altijd voor meer informatie en adviezen terecht bij onze klantenservice. 033 479 44 00.  Wij helpen u graag verder!