Hardglas

Veiligheidsglas is een benaming voor verschillende soorten glas die een beschermende werking hebben. Dit glas is een vereiste in openbare gebouwen zoals scholen en kantoren. De bouwwereld houdt zich hierbij aan de NEN 3569. Deze norm geeft aan in welke soort toepassing wel of geen veiligheidsglas moet worden toegepast. 

Er zijn 2 soorten veiligheidsglas; gehard glas en gelaagd glas. Ook een combinatie van beide is mogelijk. Deze 2 soorten glas hebben allebei een beveiligende werking. Gelaagd glas bestaat uit glas dat door middel van dunne folies aan elkaar is verbonden. De ruit gaat erg moeilijk kapot omdat het folie het glas bij elkaar houdt. Het is dus vrijwel onmogelijk om door dit glas heen te breken. Gehard glas is de 2e soort veiligheidsglas. Dit glas ondergaat een speciale behandeling waardoor het 8 keer zo sterk wordt. Het breken van een geharde ruit is moeilijk, omdat deze zo sterk is. Breekt de ruit echter toch, dan valt deze in kleine stukjes uiteen, waardoor er geen kans is op diepe snijwonden. Een combinatie van gehard en gelaagd glas is bij uitstek geschikt ter beveiliging. Het is erg moeilijk om dit glas te breken, maar wanneer dit gebeurt houden de folies de kleine stukjes bijeen.

Veiligheidsglas is niet alleen geschikt voor toepassingen in openbare gebouwen, maar is ook uitstekend te gebruiken in uw woning. Denkt u bijvoorbeeld eens aan de achterdeur of aan de tussendeuren. Wanneer er gewoon glas in zit, zal dit wanneer het breekt in grote scherven uiteen vallen. Hierdoor is de kans op verwonding erg groot. Bij veiligheidsglas is dit echter niet het geval. Ook is dit glas tot op zekere hoogte inbraakwerend, een inbreker kan het glas niet gemakkelijk breken.

Veiligheidsglas is een slimme keuze wanneer het gaat om beveiliging van uw woning. Wanneer u vragen heeft over het glas of over de toepassing daarvan kunt u altijd vrijblijvend de klantenservice van XL-Glas.nl bellen. Wij hebben alle kennis in huis en weten u de voor- en nadelen in beeld te brengen.