Glas in lood

Glas in lood wordt gemaakt van loden strips, waartussen glas wordt geklemd. Doordat er telkens een overgang is tussen lood en glas is het paneel niet geheel winddicht. Het is daarom niet aan te raden om glas in lood toe te passen als u energiebesparend te werk wilt gaan. Dit geldt echter alleen als het gaat om enkel glas. Glas in lood kan ook in isolatieglas worden geplaatst. Het glas in lood zit dan tussen 2 andere panelen, waardoor de isolerende werking toeneemt.

XL-glas ontwerp en maakt in eigen fabriek uw glas in lood panelen en vervaardigd ze tevens tussen Isolatieglas, eventueel zelfs met monumentale vertekenend enkelglas. Zodat het in isolatieglas vervaardigde glas in lood er erg authentiek uitziet. Ook gebruiken we voor het inbouwen zwarte kaders zodat amper gezien wordt dat het paneel tussen ‘modern’ Isolatieglas verwerkt zit.

In ons eigen atelier maken wij Glas in Lood panelen en in onze eigen Glasfabriek bouwen we dit tussen diverse soorten Isolatieglas. Waar niemand garanties verleend op dit soort samenstellingen geven wij 5 jaar garantie op het geassembleerde product \ mits professioneel geplaatst. Stel uw vragen per mail of bel ons op 033 479 44 00.