Gecoat glas (diverse kleuren) kan op verschillende plaatsen worden toegepast. Denkt u eens aan de meubelindustrie. Hier wordt vaak gebruik gemaakt van gekleurd glas, bijvoorbeeld een glazen tafelblad met een grijze kleur. Ook in de jachtbouw wordt gekleurd glas steeds meer toegepast. Het glas wordt dan vaak gebruikt om een chique reling te maken.

Glas heeft van zichzelf een groenige kleur. Wanneer glas ‘geschilderd’ wordt en dus een kleur krijgt, noemt men het gecoat glas. Gecoat glas is niet doorzichtig. In combinatie met het van nature licht groen getinte glas wijkt een gekozen kleur altijd af van het origineel. Daar moeten we ons bewust van zijn. Kleur in combinatie met extra helder enkelglas geeft een meer realistische kleur t.o.v de gekozen kleur. Toch zit ook hier een afwijking in. Derhalve leveren glashandels nooit een exacte kleur naar bijvoorbeeld een Ral waaier. Altijd zal een eigen benaming gegeven worden aan de keuzemonsters die men aanbied.

In onze webshop vind u verschillende kleuren Gecoat glas. Wij hebben alle kennis in huis om u te informeren. Met vragen kunt u altijd vrijblijvend de klantenservice van XL-Glas.nl bellen. Wij helpen u graag verder!