Beloopbaar glas

Beloopbaar glas is geschikt om meer ruimte te scheppen in een gebouw. Dit kan omdat het materiaal doorzichtig is, waardoor een groot gevoel van ruimte ontstaat. Vaak wordt beloopbaar glas toegepast in een modern interieur. Het is beschikt voor het dak, traptreden, glas in vide en verbindingsbruggen.

Glas om op te lopen wordt niet alleen gemaakt van gehard glas. De kracht van het glas zit in de samenstelling van het glas. Vaak bestaat deze uit een combinatie van gelaagd glas, waar soms ook 1 of meerdere geharde panelen in wordt toegepast. De dikte van het beloopbare glas varieert van ± 25 mm tot ± 70 mm of soms nog meer. Dit is sterk afhankelijk van de toepassing.

Glas heeft een vlak oppervlak, wanneer dit nat wordt is het niet gemakkelijk te belopen. Het kan dan zelfs gevaarlijk worden om over het glas te lopen. Daarom wordt beloopbaar glas aan de bovenzijde voorzien van antisliplagen.

Waar men naast de dikte van het glas nog meer op moet letten is het gewicht. Glas is erg zwaar, vooral als het zo dik is. Het is dus belangrijk om daar rekening mee te houden bij het plaatsen. Ook zijn de punten van het glas gevoelig; wanneer de punt op een harde ondergrond tikt kan er een plaat scheuren. Bij het plaatsen van beloopbaar glas is het daarom ook belangrijk om bij het plaatsen houten of rubberen ondergronden te gebruiken.

XL-Glas informeert u graag over beloopbaar glas. Met vragen kunt u altijd vrijblijvend onze klantenservice bellen.